• Comença el projecte d’enllumenat que va gestionar Compromís en la passada legislatura. Ens alegra que el treball que vam fer des del govern municipal continue donant fruits.
  • L’Ajuntament de Manuel ha renunciat a la subvenció concedida a costa d’altres projectes importants per al poble. Som l’únic poble que ha renunciat a eixa subvenció.

La subvenció sol•licitada per Compromís Manuel per a la renovació de l’enllumenat públic es va concedir amb una quantia de 200.000€. Però l’actual equip de govern va renunciar a esta subvenció argumentant que acabaven de començar la legislatura i no tenien temps de gestionar-la (de juny que van entrar fins a novembre que acabava el termini i no han tingut temps!). El resultat és que Manuel ha perdut els 200.000€ destinats a finançar l’enllumenat públic sense cap cost per al municipi. Una xifra que, per fer-nos una idea, equival a més del 13% del pressupost municipal.

Aleshores, d’on eixen els diners per al canvi d’enllumenat? Doncs renunciant a altres projectes importants com són la instal·lació de plaques solars en els edificis públics, la cobertura lateral i grada perimetral de la pista coberta de bàsquet i la segona fase de la zona d’oci de la Via Verda. O siga, utilitzant l’estavi d’anys de no poder invertir en cap projecte, entre d’altres coses a causa d’una actuacio ilegal de l’antic govern del GIP. i la sentència consegüent que fins que no s’ha resolt no ha permés cap despesa del romanent.

Una renúncia que a més, ens deixa darrere de pobles com Senyera, L’Ènova, Rafelguaraf, La Pobla llarga, i més de 30 pobles més, que també la van rebre i l’han gestionada sense problema. De fet, Manuel som l’ùnic poble que ha renunciat a eixa subvenció, després de ja concedida.

Des de Compromís volem que la gent de Manuel sàpiga d’on ha eixit l’enllumenat,. També volem manifestar la nostra disconformitat amb l’excessiva il•luminació blanca que suposa un problema de contaminació lumínica i no respon a la vertadera necessitat d’il•luminar el poble per la nit.