Un dels punts del passat plenari celebrat el 27 de maig, va ser la proposta de posar nom a alguns carrers de Manuel que encara no en tenien, com els carrers que hi ha a l’antic poli esportiu, o al voltant de les escoles.

Aquest plenari va suscitar una polèmica, pel canvi de nom del carrer Caixa d’Estalvis, per això volem puntualitzar algunes coses per a aclarir al poble quina ha sigut la nostra postura:

1 – La idea de canviar el nom a eixe carrer no va ser nostra, va ser l’alcalde qui la va dur a la comissió d’urbanisme uns dies abans del plenari. La seua proposta era canviar carrer Caixa d’Estalvis per carrer del Parc, i nosaltres vam pensar que en compte d’eixe nom tan genèric, podria estar millor que es diguera carrer de l’Agrupació Musical de Manuel. Els motius que ens van portar a proposar-ho són:

-Que és el carrer on té l’Agrupació Musical la seua seu, i a més és suficientment cèntric i important com per a tindre eixe nom.

-Per un altre costat, perquè pensem que la nostra banda s’ho mereix per molts motius: és la entitat més antiga del poble, ja que des de l’any 1880 està passejant el nom de Manuel per tot arreu, formant als nostres joves i fent-nos gaudir de la música. I també és la que més implantació té entre la població (en totes les cases hi ha o hi ha hagut algun músic o educando).

– També perquè de la manera que estan les coses, pensem que cal recolzar i arropar molt a la banda. I una manera de fer-ho és fer-li un reconeixement públic com aquest.

2 – Volem deixar clar que nosaltres no ens oposem que es consulte els veïns. En absolut. Pensem que en això s’hauria de basar la política. Però la cosa és que eixa no va ser la proposta inicial de l’equip de govern, que sí que volien canviar el nom del carrer. De fet van ser ells els qui ho van proposar, i van rectificar la seua postura en vore la nostra, o siga després que nosaltres plantejàrem un altre nom.

3 – D’un altra banda, també volem que el poble sàpia que el nostre ànim ha sigut consensuador en tot moment, i que per això vam portar a la comissió d’urbanisme moltes més propostes de noms,  que a més, sí que han sigut incloses en la proposta de carrers que finalment es va portar al plenari i es va aprovar (com per exemple el carrer de Joan Pellicer, carrer País Valencià, …)

Finalment, comentar que en el plenari després d’un debat molt agre en les formes, molt lluny del clima que s’ha de crear per a intentar arribar a acords, i d’un recés de 5 minuts per calmar els ànims i clarificar les postures, decidírem acceptar la proposta de l’equip de govern, i retirar la nostra per a que siga consultada als veïns. Però cal dir que l’Agrupació Musical de Manuel no és mereix eixe espectacle, no pot ser que hui en dia genere tanta controvèrsia parlar d’ella. Preferim que es quede damunt la taula, i no forçar a que ningú tinga que votar en contra. Esperar millors temps i sensibilitats diferents. Temps que arribaran més prompte del que alguns voldrien.