VII Mulla’t pel Xúquer

Manuel és un poble amb riu. El nostre riu Albaida, principal afluent del Xúquer i un dels principals rius valencians, ens aporta riquesa paisagística i biodiversitat, entre d’altres coses. Som uns privilegiats i des del Bloc-Compromís per Manuel en som conscients.

És per això que un dels nostres compromisos en matèria de medi ambient és el riu. Per a nosaltres és una prioritat protegir el seu ecosistema, i fomentar entre els nostres veïns i veïnes la coneixença, el respecte i l’estima cap al nostre riu. Per això, estem integrats i som part activa en la Coordinadora de l’Albaida que agrupa entitats i ajuntaments de les dues comarques per on passa (la Vall d’Albaida i la Ribera) i per això també, assumim totes les reivindicacions de Xúquer Viu,, com per exemple la d’exigir que es complisquen les normatives europees pel que fa a la qualitat de les aigües fluvials.

Precisament aquest darrer punt és el motiu pel qual s’ha convocat per al proper dissabte 9 de juliol el VII Mulla’t pel Xúquer, que enguany és a Sumacàrcer (a les 11:30 h.). Celebrarem així el Dia Europeu del Bany als Rius i reivindicarem que els rius no estiguen contaminats i que les seues aigües estiguen netes i aptes per al bany.

Enguany, a més, demanarem d’una manera més contundent el tancament de la Central Nuclear de Cofrents, que utilitza l’aigua del Xúquer per a refrigerar-se. Recordem que la Central de Confrents va acabar la seua vida fa uns mesos, però s’ha prorrogat per culpa dels vots del PP i del PSOE a les Corts de Madrid. Ara que per tota Europa s’estan tancant les centrals nuclears i que en molts països s’estan aprovant moratòries nuclears. Justament ara que tinguem tan recent l’accident de Fukushima que podria haver sigut ací perfectament.

Per tot això: perquè volem l’aigua del riu neta, perquè volem els ecosistemes fluvials protegits i perquè volem que es tanque la Central Nuclear de Cofrents, vos demanem que acudiu al VII Mull’at pel Xúquer. Nosaltres després ens quedarem a dinar i farem un banyet a l’Assut d’Antella. S’apunteu?

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *